Produkty dla heman kowalski (5)

Proszek kurkumy HT 2%

Proszek kurkumy HT 2%

Żółto-pomarańczowy proszek, który przynosi jasny kolor kurkumy z minimum 1,7% kurkuminy i dobrymi kryteriami bakteriologicznymi. Znany ze swojego ziemistego smaku, idealny do curry, sosów i zdrowej żywności.
Kmin - Zielone, pełne i bardzo intensywne nasiona kminu z Iranu są

Kmin - Zielone, pełne i bardzo intensywne nasiona kminu z Iranu są

Zielone, pełne, bardzo intensywne nasiona kminu z Iranu są jak luksusowa wersja brązowego, pomarszczonego indyjskiego kminu. Jakość europejska - CRE 101 Czystość 99,5 % Proces Sortex Wilgotność < 7 % Olejek nieulotny > 15 % Zawartość olejku lotnego > 2,5 % Domieszka < 0,5 % Złamane nasiona < 1% Całkowita popioł na suchej podstawie < 7,5 % Całkowity popiół nierozpuszczalny < 1 % Reprezentujemy działającą od 40 lat udaną firmę rodzinną - Kupują od nas w Niemczech, my dostarczamy bezpośrednio z naszej fabryki w Iranie, na rachunek Hamburga. Kmin z Iranu pochodzi od nas - lub od pośrednich dostawców, którzy kupują od nas. Rodzinna firma handluje rocznie 5.000 tonami kminu w Iranie - a każdego roku 1.000 ton trafia tylko do Japonii. To powinno być wystarczającą gwarancją jakości.
Proszek kardamonowy HT

Proszek kardamonowy HT

Proszek kardamonowy HT to przyprawa poddana obróbce w wysokiej temperaturze, znana ze swojego słodkiego, kwiatowego i lekko cytrusowego smaku. Idealna do pieczenia, deserów i mieszanek przyprawowych, dodaje egzotycznej i aromatycznej nuty, wzbogacając zarówno potrawy słodkie, jak i wytrawne swoim unikalnym, pachnącym profilem.
Ekstrakt z palmy saw palmetto

Ekstrakt z palmy saw palmetto

Palma saw palmetto (Serenoa repens) to występująca wyłącznie w południowo-wschodnich Stanach Zjednoczonych krzewiasta palma karłowata, która osiąga wysokość do czterech metrów. Posiada wachlarzowate liście, składające się z 18 do 24 pojedynczych listków. Te są na brzegach ostro ząbkowane. Kwiaty są zgrupowane w gęsto owłosionych, kolbowatych kwiatostanach. Owoce przypominają oliwki i przybierają ciemnoczerwony kolor. Są to jednonasienne jagody, które po wyschnięciu stają się czarne. Zawartość kwasów tłuszczowych: minimum 25 %
Olej Babassu

Olej Babassu

Olej babassu pozyskiwany jest z orzechów palmy babassu. Pochodzi z Brazylii, a główne obszary upraw znajdują się w Ameryce Południowej. Palma należy do rodziny Arecaceae i rośnie bardzo wolno. Owoce zaczynają pojawiać się dopiero po 10 latach, palma może żyć do 200 lat i osiąga wysokość 30 metrów. Owoce przypominają orzech kokosowy, mają długość od 10 do 12 cm i zawierają 3-5 nasion z około 60-70% oleju. Olej jest stały w temperaturze poniżej 22°C, dlatego nazywany jest również woskiem babassu lub tłuszczem babassu. Ma wysoką zawartość kwasu laurynowego i zapewnia miękkie uczucie na skórze. W kontakcie ze skórą topnieje. Zastosowanie: Pharma: * Łagodzi problemy skórne Żywność: * Składnik słodyczy i wypieków * Produkcja margaryny Kosmetyki: * Ochrona skóry * Produkcja kremów i szamponów * Łagodzi problemy skórne CAS:911078-92-1 EINECS:293-376-2 Kolor: białawy do żółtego Zapach: orzechowy INCI: Orbignya Oleifera Seed Oil Przechowywanie: w chłodnym, suchym, ciemnym miejscu, w zamkniętych pojemnikach.